İnternet

WordPress 4.7 Sürümü Yayımlandı (video)

07.12.2016

Internet aleminin en çok kullanılan içerik yönetim yazılımı WordPress, 4.7 sürümüne yükseltildi. Yirmi Onyedi isimli yeni bir tema ile gelen WordPress 4.7, yenilenmiş özellikleri ile göz dolduruyor.

Yirmi Onyedi kurumsal sitelere odaklanıyor ve bir çok bölüme sahip özelleştirilebilir bir ön sayfa ile beraber geliyor. Bileşenler, dolaşım ve sosyal menüler, logo, özel renkler ve daha fazlasını kullanarak kişiselleştirin. 2017 için yeni varsayılan temamız bir çok dilde, her türlü cihazda ve bir çok kullanıcı için harika çalışıyor.

Canlı ön izleme yaparken sitenizin bazı bölümlerinde ufak simgeler görünüyor ve bu simgelere tıklayarak, o bölümü hemen özelleştirebiliyorsunuz.

Artık menü oluştururken, aynı ekranda oluşturduğunuz menülere ait sayfalar ekleyebiliyorsunuz. Özelleştirmelerinizi yayımladığınız zaman oluşturduğunuz sayfalar doldurmanız için sizi bekliyor olacaklar.

Özel CSS

WordPress 4.7, özel CSS ekleyip değişikliklerin sitenize nasıl yansıyacağını görebilmenizi sağlıyor. Canlı önizleme sayfayı yenilemenize gerek kalamdan hızlı bir çalışma imkanı sağıyor.

PDF Küçük resim önizlemesi

WordPress 4.7 ile belgeleri yönetmek artık daha kolay. PDF yüklediğinizde belgelerinizi daha kolay ayırt edebilmeniz için küçük resimler oluşturacaktır.

Pano sizin dilinizde

Sitenizin bir dilde yayın yapıyor olması ona içerik sağlayan herkesin yönetim panelinde aynı dili tercih edeceği anlamına gelmiyor. Sitenize daha çok dil ekleyin ve kullanıcı profillerinde kullanıcı dili ayarı ortaya çıkacaktır.

WordPress 4.7 yazılar, yorumlar, terimler, kullanıcılar, meta ve ayarlar için REST API uç noktaları ile geliyor.

İçerik uçları WordPress siteniz için temiz, standartlara uygun arayüze sahip, eklentiler, temalar, uygulamalar ve daha fazlası için yeni ve gelişmiş yollar ile makine-okunabilir harici bir erişim sağlar. Geliştirmeye başlamak için hazır mısınız? REST API referanslarına bir göz atın.

Tüm yazı tipleri için sayfa şablonu becerisinin açılmasıyla, tema geliştiricileri artık WordPress şablon hiyerarşisi üzerinde daha fazla esnekliğe sahip.

WordPress 4.7 tema geliştiricileri için yeni işlevler, çengeller ve davranışlar içerir.

Tablolar listesi ile artık toplu düzenleme ve silme işlemlerinden fazlasını yapabilirsiniz.

Eylemlerin ve filtrelerin altında yatan kodlar yol boyunca modernize edildi, hatalar düzeltildi ve elden geçirilerek yenilendi.

register_setting() geliştirildi, artık tip, açıklama ve REST API görünürlüğü içeriyor.

Özelleştirici içinde değişiklik kümelerini kalıcı hale getirebiliyorsunuz, aynı otomatik kaydedilen taslaklar gibi. Bu sayede başlangıç içeriği gibi heyecan verici yeni özellikler de olanaklı hale geliyor.

https://wordpress.org/

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz