İnternet

Blogspot’un Kapanması İle İlgili

02.03.2011

Buyrun hacılar Digiturk'den bir açıklama metni gelmiş bu kapatılma muhabbetlerine dair. Ulen hala sayfa kapatma ile ilgili konuları konuşuyoruz bu ülkenin gündemi dönemsel yemin ederim hep aynı şeyler düzenli olarak.

Tüm kamuoyunun bildiği üzere, DIGITURK Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı ihale neticesinde 321 milyon dolar ödeyerek Süper Toto Süper Ligi maç yayın haklarını almıştır. 

Yayın hakları DIGITURK’e ve LİG TV’ye ait olan maçlar bazı internet siteleri tarafından kanunlar hiçe sayılarak yayınlanmaktadır. 

Kanunların kurumumuza yüklediği bütün yükümlülükler eksiksiz yerine getirilip içerik ve yer sağlayıcılar defalarca uyarılmasına rağmen internetten illegal yayın yapılmasına son verilmemiştir. 

Son çare olarak yüce türk mahkemelerine başvurulup illegal yayınları yapan sitelerin verdiği zararın durdurulması talep edilmiştir. Mahkeme yasal olarak herşeyin yapıldığını ve ihlalin hala durdurulmadığını tespit ederek bu sitelere erişimin engellenmesi kararı vermiştir. Bu kararın uygulanması ile birlikte blogspotta bazı bloglara da erişimde problemler ortaya çıkmış olup, bu problemlerin tek sorumlusu uyarıldığı halde illegal içerikleri yapan sitelerin yayınını ısrarla durdurmayan google ve blogspottur. 

Halkımızdan almış olduğumuz destekle Türk futboluna yaptığımız yatırımlarla birlikte, illegal maç yayınlayan kişi ya da kişilerle mücadelemiz devam edecektir. 

Kamuoyuna saygılarımızla sunulur.

Yaw bir kere Google ilgili sayfayı kapatsa ne olacak? adam gidip başka bir hesap açacak oradan yapacak yayınını. Ayrıca bir konu daha var ki herşeyden daha trajikomik, bu maçları falan seyretmek isteyen kullanıcılar DNS ayarlarını falan yapıyorlar makinelerinde ve yasaklı olan tüm sitelere çatır çatır giriyorlar. Yani olan blogspot'u maç seyretme amacıyla kullanmayan kullanıcılara oluyor teeey tey!

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz