İnternet

GoDaddy Satıldı

05.07.2011

Hacı bu haber çıkalı oldu aslında birkaç gün ve çıktığı gün işlerden dolayı yazamamıştım sonra da "boşver yaa" demiştim lakin içime sinmedi şimdi yazıyorum :) Bu konu blog'um için önemli bir konu çünküm blog'un hosting ve domain'i GoDaddy üzerinde duruyor ;) Haberi yahoyt'dan aynen araklayak :

Dünyanın en büyük alan adı tescil sitesi GoDaddy.com 2.25 milyar dolara üç girişim sermayesi şirketi tarafından satın alındı. KKR&Co., Silver Lake Partners ve Technology Crossover Ventures adlı girişim sermayesi şirketleri 2.25 milyar dolara satın aldıkları Go Daddy’nin borçlarını da üzerlerine aldıklarını belirttiler. Los Angeles Times’a konuşan Go Daddy’nin kurucusu ve üst düzey yöneticisi Bob Parsons şirketin bu satın alımlarla daha da büyüyeceğini, uluslararası düzeyde daha büyük bir potansiyele kavuşup, finansal açıdan ve yetenekli eleman alımlarıyla sınırlarını genişleteceklerini kaydetti.

Geçtiğimiz 3 yılda önemli oranda büyüme rakamları kaydeden GoDaddy, 2009-2010 yılları arasında satışlarını, yüzde 25 arttırarak, 947 milyon dolara taşımıştı. 2011 yılında aynı trendle büyümeye devam edeceklerini belirten şirket yetkilileri, satışların 1.1 milyar dolar olacağını öngörüyor.

The New York Times’a açıklamalarda bulunan Bob Parsons “Bu bir satış değil. Go Daddy’e yeniden yatırım ile gerçekleşen bir ortaklık.” diye belirtti. Satış işlemleri sona erdikten sonra da yönetim kurulu başkanı olmayı devam ettirecek olan Parsons, en büyük paydaş olarak Go Daddy’de varlığını devam ettirecek.

Bana verilen hizmet aksamadığı sürece sorun yok istediklerini yapabilirler :)) Bu arada merak edenler için söyliim ben gayet memnunum GoDaddy Hosting'imden. Çok nadir sorun yaratıyor ve hızı da tatmin edici. Ayrıca güzel bir admin paneli var herbişeyi yönetebiliyorsunuz.

Bunları da Oku, Sorucam

1 Yorum

  • Reply yigit pilevne 05.07.2011 at 18:51

    Haci, hosting icin kesinlikle mediatemple.net i oneririm. Alan adi icin godaddy guzel ama daha sade bir arayuzu olmali. Ikide bir siparisine sunu da eklemek istermisin diye sordukca kiziyorum. Bir de bob parsons denen adam fil avina gitmisti gecenlerde. Hayvanlara zarar verenleri sevmem.

  • Yorum Yaz